10 x simpele dingen waar je enorm van kan genieten als je ze ALLEEN kan doen

himalayan-1509964_960_720

 

 1. Naar de wc gaan
  Mijn ene dochter brengt mij een fictief kopje thee, de ander helpt het liefst met het vegen van mijn billen. En hoewel het überschattig klinkt, heb ik echt geen behoefte aan “alsof” thee of hulp bij het vegen. Ik wil gewoon een minuutje RUST op de wc.
 2. Shoppen
  De kinderwagen is te groot, de winkels en pashokjes te klein en het geduld van de kinderen in no time op. Moet ik nog meer zeggen?
 3. Op de fiets
  Fiets uit de schuur pakken, opstappen en gaan, het klinkt als muziek in mijn oren. De werkelijkheid is anders. Fiets pakken, kind nr. 1 pakken en installeren, fiets in balans houden, terwijl je nr. 2 naar de fiets lokt, zonder de fiets met kind nr. 1 los te laten, kind nr. 2 installeren, bagage mee, je tussen het zadel en de stoeltjes wurmen en gaan. Met het zweet al op je bovenlip.
 4. Wakker worden
  Gewoon één keer uit mijzelf, één keer maar, pas na 9.00 uur graag.
 5. Snoepen
  Zodat ik het niet hoef te verantwoorden…en te delen!
 6. Een bad nemen
  Zonder piepende bad eend en tijdslimiet.
 7. Zitten
  Op mijzelf met aan beide kanten zo’n 10 cm bewegingsvrijheid.
 8. In mijn neus peuteren of een wind laten
  Alsjeblieft zeg, moet altijd luid worden omgeroepen wat ik doe?
 9. Boodschappen doen
  Sowieso al niet mijn hobby, maar als het dan toch moet, graag snel en effectief.
 10. Het huishouden
  Ook al geen hobby, dus daarom graag vooral niet teveel tijd aan besteden en door naar de leuke dingen.

 

En toch, ondanks dat ik enorm kan genieten als bovenstaande dingen eens voorkomen, wil ik het voor geen goud missen. De visite op de wc, het shoppen met de meiden of is het vooral shoppen voor de meiden. Samen wiebelig op de fiets alles benoemend wat ze zien. Wakker worden met een ‘Mama!’ Snoepen: het is toch beter om te delen of helemaal niet te doen. Een bad nemen: zonde van de tijd. Zittend met twee kinderen op de bank, vechtend om het beste plekje is uiterst vleiend en vertederend. Dan neem ik mijn slaapbeen en de elleboogstoten voor lief. Nr. 8 is überhaupt niet netjes, dus misschien moet ik het gewoon niet meer doen. Boodschappen doen duurt zeker langer, maar het gekeuvel van twee meiden met elk hun eigen wagentje is puur geluk en het huishouden ach geef ze een doekje en wat sop en ze hebben pret voor tien, als je het goed organiseert kan jij misschien wel even met de voetjes omhoog.

Voor je het weet zijn ze oud genoeg om het huis uit te gaan en denk je met weemoed terug aan de soms onhandige, maar knusse momenten samen!

4 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.