10x schooltaal, leuk joh

Ja hoor madame zit nu al enige tijd op school. Bij de kleuters. Hartstikke leuk. Leert een boel en zit er inmiddels helemaal in. Is het jullie ook opgevallen dat je kind ineens met heel ander taalgebruik thuis komt? Zo verslikte ik mij bijna toen ik GVD, languit, uit haar mond hoorde komen. Soort van zingend, heel liefelijk, dat dan weer wel. Op de vraag waar ze dat had gehoord, kreeg ik de naam van een klasgenoot te horen. Tof zeg, en bedankt!

Maar behalve losse woorden, krijgen we thuis ook “gezellige” zinnen te horen. Soms heuse dreigementen op kleuterniveau. Mij bereikt ze niet, maar Saar hapt zo fijn en inmiddels kan ook zij er wat van.

10x “gezellig” kleuter taalgebruik:

1. Dan ben ik niet meer jouw vriend!

2. Jij mag niet meedoen!

3. 1, 2, 3 en je komt meteen!

4. Ik héb lekker…. en jij nie-hiet!

5. Jij bent écht stom!

6. Dan wil ik nooit meer met jou spelen!

7. Jij bent niet de baas over mij!

8. Oh dat is écht niet waar, jij liegt!

9. Ik vind papa veel lie-ver.

10. Als je dat niet doet, mag je niet op mijn feestje komen!

Mijn antwoord op al het bovenstaande:

Prima schat (dan niet)!

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.