Aan restaurants: Wees succesvol(ler) met deze tips!

 


toddler-1326097_960_720

Uiteten gaan doe ik graag en ja ook met mijn kinderen, maar wat zou het fijn zijn wanneer restaurants rekening houden met de jonge gasten. Dat maakt het voor iedereen een stuk aangenamer. Ook voor de overige gasten! Wees bijvoorbeeld kinderwagen toegankelijk en verwarm vriendelijk voeding. Geen zin in kinderen …

Met stip op nummer 1:

1. Ontvang je liever geen kinderen? Wees dan duidelijk. Vermeld het op de website en zeg het, bij binnenkomst, tegen spontane gasten.

Zijn kinderen wel welkom!?

Iedereen komt gegarandeerd terug bij het opvolgen van de volgende tips!

2. Zorg voor kinderstoelen. Ouders blij en mede gasten ook blij, geen loslopende kinderen.

3. Een kleurplaat of zoekplaat op tafel met wat kleurpotloden doodt de tijd tot aan het eten.

4. Zet iets gezonds op het kindermenu. Dus een gerecht waarin groenten zitten. Echt niet ieder kind/iedere ouder wil fastfood.

5. Creëer een speelhoek, waar de kinderen na het eten zelfstandig kunnen spelen (met bijvoorbeeld lego (een legowand is helemaal gaaf!), een tv, grote blokken, motoriek spiraal etc.

6. Nummer 5 het liefst redelijk in het zicht, zodat je gemakkelijk de kinderen in de gaten kan houden, terwijl je zit te kauwen.

7. Biedt drinken met een rietje aan of in een hard plastic beker. Een gat in de dop van het flesje met daar doorheen een rietje is helemaal top!

8. Beschik over kinderbestek. Daar scoor je punten mee 👍

9. Zet kindertoetjes op de kaart. Met zo’n leuk parasolletje bijvoorbeeld.

10. En last but not least doe net of je het leuk vindt die kinderen. Ja, ook wanneer je net bent uitgegleden over al het eten dat op de grond ligt.

Adem in, adem uit, het zijn betalende gasten!

 

Lees ook: Wat bezielde mij!?

1 reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.