Aappie

Is een jongen anders dan een meisje? Behalve de piemel bedoel je dan neem ik even aan.

Mijn antwoord: Eh, JA!

Eens zien.

– Wij hebben geen traphekjes. Niet gemist. Tot nu. Gijs is in een oogwenk boven en als het aan hem ligt, head first in no time ook weer beneden.

– Beveiliging op keukenkastjes hebben wij ook niet. Geen gemis bij de meiden. Maar ja, Gijs. De potten en pannen zijn leuk, de lades, gieter en al die prachtig gekleurde flessen ook. Een alarm zou fijn zijn. Dat hard gaat loeien zodra hij in de buurt komt.

– De was ophangen. De meiden vinden het leuk, hielpen en helpen op hun manier. Gijs ook. Hij houdt toezicht van bovenaf. Bovenop de ladder! om precies te zijn.
Verder zet hij graag de fles wasmiddel aan zijn mond en denkt te willen gorgelen met chloor.

– Sinds hij zich kan verplaatsen hebben wij een sloper, technicus, elektricien, loodgieter, tuinman en timmerman in huis.

Stap 1: ontdek
Stap 2: erop af
Stap 3: slopen
Stap 4: repareren

Stap 4 is in ontwikkeling. Niet dat hij daar last van ondervindt. Voor hij beter zijn best gaat doen, heeft iets anders zijn aandacht al getrokken waar hij bij stap 1 van voor af aan begint.

Daarbij komt: hij is een motorisch talent! Haalt de meest gevaarlijke capriolen uit, maar herstelt zich dusdanig dat de schade beperkt blijft. Ik sta er keer op keer versteld van. Staan op zijn nog rijdende loopauto. Bovenop alle meubels komen. Op het aanrecht klimmen. As we speak: Hij slingert aan één arm aan de bugaboo om zich zo te behoeden van een flinke smak op de plavuizen. Lukt ook nog. Zijn schouder breekt de val.

Onze eigen slingeraap.

Hij verrast en overvalt mij dagelijks, houdt mij alert en snel. Hij heeft het vermogen mij binnen een minuut een rollercoaster aan gevoelens te laten ervaren: van verbazing, naar schrik, angst, opluchting, ontzag, trots en blijdschap.

 

Een jongen anders dan een meisje? Eh, JA…DUH-HUH

1 reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.