Baby/kinder musthaves

Terugkijkend. Ja, op dat punt ben ik al aangekomen. Zou ik willen dat ik bij baby nummer één al wist, wat ik nu, na baby nummer drie weet. Op één of andere manier laat je je leiden door goedbedoelde adviezen, door wat anderen aanspreekt, handig en prettig vinden. Maar wat voor een ander werkt, hoeft voor jouw baby en/of voor jou niet te werken.

Je hart en gevoel volgen en bovendien aansluiten bij jouw eigen leefstijl, dat is belangrijk. Dan kom je er bij baby drie achter wat je bij baby één ook had willen doen. Helaas doet een baby niet aan “met terugwerkende kracht”.

Geheel tegenstrijdig aan mijn inleiding volgt hier een lijstje met tips van ouder tot ouder. Om je op weg te helpen. Schrap een idee waar nodig, steel een idee dat je aanspreekt en vul aan! Dan help je ook een ander weer.

Mijn lijst van onmisbare spullen:

1. Stretch rompers van de Hema

Ideaal, zacht, goede maat (maten, want ze kunnen lang in een combi maat) en onverwoestbaar.

2. Puckababy 4 seizoenen bag

Mijn oudste had het altijd koud. In elke slaapzak met extra dekens. Tot ik een rib uit mijn lijf uitgaf voor deze slaapzak. Enkel in een romper, zonder deken en ze bleef prima op temperatuur. Ja, ook in de winter als het vriest. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Namelijk door-slaap-nachten, halleluja! Dat is het meer dan waard.

3. De oefenbeker van munchkin

Oefenen met drinken uit een echte beker, zonder te knoeien. Goed voor de mond motoriek en de latere spraakontwikkeling.

4. De “vang” slab van siliconen

Bye bye vlekken! Vangt alles wat naast de mond gaat of er weer uitvalt moeiteloos op.

5. Wasbare (zwem)luiers

Goed voor het milieu én je portemonnee.

6. Hydrofiele doeken XL

Onmisbaar! Prettig tijdens borstvoeden, fijn na een bad- of douchebeurt (droogt het huidje zacht en in no time), te gebruiken als schaduwdoek over de wagen/ buggy, als kleed om op te liggen of als dekentje in de zomer. Wij gebruiken ze nog dagelijks en de oudste is inmiddels 7 jaar.

7. Een knuffel

Kies er één die jij mooi en veilig vindt. Geen oogjes die los kunnen gaan zitten. Zo heeft je kind een rustpunt en troost altijd dichtbij.

8. De Family fix (voor in de auto)

Klik en de maxi-cosi zit vast. Geen gehannes met een gordel.

9. De bakfiets

Manlief vond het onzin tijdens de zwangerschap van nummer drie. Maar was om bij de proefrit en vindt het nu de beste investering ooit. Prijzig (lees sparen is nodig), maar het vervangt in veel gevallen de auto, wat weer scheelt in kosten en milieu.

10. Een kinderwagen

Één waarmee het geen spreekwoordelijke drempel is om de deur uit te gaan. Ervoor sparen loont echt!

 

Plus:

De draagzak of -doek om je baby, dreumes en peuter heerlijk dichtbij te dragen. *niet iedere baby vindt het fijn en ook niet iedere moeder.

Tip: Leen er eerst één voordat je tot aanschaffen over gaat.

Plus twee:

Krijgt jouw baby de fles? Voedt de baby dan eens liggend op zijn/haar zij. Dit is de natuurlijke houding bij borstvoeding en daardoor klokt de melk minder “hard” naar binnen.

Heb jij tips? Deel ze, daar worden ouders blij van!

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.