Boobytrap

20160708_202026

Die blik. Het is een mengeling van triomf Ha dat heb ik even mooi voor elkaar! en spanning Wat zullen zij ervan vinden?

Ik houd van die blik, eigenlijk vind ik hem prachtig, maar zoals ik erop reageer is niet de juiste manier. Dit vraagt duidelijk om een andere reactie. Eén die verduidelijkt dat dit niet de bedoeling is, dat het de eerste keer en direct ook de laatste keer zal zijn.

Mislukt, gruwelijk mislukt!

Vijf minuten daarvoor. Het is kwart over negen ‘s avonds en mijn vriend en ik zitten op de bank als ineens de deur heel zachtjes wordt open geduwd. Soms gebeurt het door de wind, maar nu is dat wat vreemd op deze windstille dag. Dan zie ik een hand tevoorschijn komen en vervolgens die blik. Ze schuifelt in haar slaapzak naar ons toe en de triomf in haar blik wint het van de spanning. Het angstige verdwijnt en een grote glimlach verschijnt. Hoor ik daar nou ook nog gegrinnik van een ingehouden lach!?

En dan gebeurt het, ik proest het uit van het lachen, ik kan het niet helpen. Om toch nog enigszins pedagogisch te willen overkomen, duik ik snel achter de rug van mijn vriend. Te laat, ze heeft het gezien. Al gierend van het lachen vliegt zij in mijn armen.

De boef!

Uit het ledikant geklommen en heel stilletjes de trap af. Nadat we uitgelachen zijn en hebben uitgelegd dat het echt niet de bedoeling is, breng ik haar weer naar bed.

Helaas blijft het niet bij die ene keer.

Later in die week is haar bed leeg en zijn we haar kwijt. Na een zoektocht vinden we haar in het logeerbed (op zolder!). En op een andere dag horen we een muziekdoosje spelen waar ze vanuit bed niet bij kan. Omdat zij zo klein is, kan zij geluidloos uit bed klimmen en de bovenverdieping verkennen. Daar moet ik iets op bedenken.

Vrijdagavond. Ik heb haar in bed gedaan en voer mijn plan uit. Boobytrap op zijn plek en nog even boven blijven rondhangen, heel stilletjes. Al snel hoor ik actie in haar kamer. Ik stel mij verdekt op en ja hoor daar gaat de kamerdeur open en … KLABAM-BAM-bam-bam. Ze schrikt en kijkt om zich heen. Dan ziet ze het, pakt het op en kijkt er verbaasd naar. Met de boobytrap in haar hand schuifelt ze onbewust mijn kant op …

Betrapt!

Nu alleen nog werken aan mijn blik 😉

2 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.