Dames, we zijn verwend.

Week van de ouders. En wat zie ik als eerst voorbij komen op een groot platform voor ouders, of voornamelijk moeders? Ik schreef er pas nog over. De hoge druk die we ervaren. Hoe zwaar we het hebben. Dat 1 op de 3 de druk zelfs als te hoog ervaart.

Dames: We willen teveel, we zijn verwend en we hitsen elkaar op.

1. We willen teveel.
Ja, ja ik hoor je al denken: Zoveel wil ik helemaal niet. Maar wacht maar:
– moeder zijn
– werken
– een groot/groter huis
– sporten
– mooi uiterlijk
– met de mode mee gaan
– een bruisend sociaal leven
– misschien ook nog een bruisend leven op social media
– op uitjes/vakantie gaan
– een design huis
– tijd voor het gezin
– tijd voor elkaar
– me time!
En ongetwijfeld zijn er nog wat dingen toe te voegen op onze wensenlijst. Overigens niet te verwarren met een bucketlist. Nee, dit is enkel de lijst voor het dagelijkse normale leven. Dit willen we “gewoon” elke dag, elke week, elke maand en elk jaar.

2. We zijn verwend. Zie al het opgesomde bij 1.
Besef je dat je veel van deze dingen al hebt en/of doet en zie je bent verwend! Of gezegend. Het is maar hoe je het bekijkt 😉

3. We hitsen elkaar op.
Ja hoor dames. Zeker wel. Neemt de één wat gas terug, geeft de ander toe de dingen anders te willen aanpakken vanwege de druk alleen niet wetend waar te beginnen, komt nr. 3 die doodleuk gaat verkondigen hoe goed alles wel niet gaat. Geen druk, totáál geen druk en zeeën van tijd. Maar het geheim delen, ho maar. We willen niet voor elkaar onder doen en dus voeren we de druk op. Terwijl we het eigenlijk al te druk vonden. Ach ja waarom ook niet.

Het kan zo simpel zijn. Schrap wat van je verwend-wensenlijst, omarm wat je “hebt” en heb lak aan wat anderen doen/ zeggen. Je creëert tijd en je geeft jezelf wat lucht.

Kortom: Maak je minder druk.

Ik ben er pas mee begonnen! Het begin voelt goed. Hopelijk word ik er héél goed in.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.