Disney HORROR

Laat mij jullie meenemen in de horror die Disney heet.

Dagje regen, snottebellen en weekend. Tijd voor een filmpje. Leuk! We installeren onszelf op de bank. Past net met zijn allen. Popcorn, zakdoeken binnen handbereik (voor de snottebellen), afstandsbediening erbij, Netflix aan en op zoek naar een leuke film.

Disney it is!

Een klein meisje met prachtige ogen op een bounty eiland, spelend op het strand bij de zee. Zoeter kan haast niet. Ik neem nog maar een handje popcorn.

So far so good.

Maar al snel komt er verandering in het zoete plaatje op het strand. De zee wordt wild. Enge types duiken op. Er is gevaar. En het meisje met de prachtige ogen gaat op avontuur. Ze gaat de zee op.

Vanaf dat moment raakt geen van ons nog de popcorn aan. Het lijkt wel een achtbaan. Van het ene avontuur rolt het meisje in het andere avontuur en wij rollen mee. Het wordt spannender en spannender. De types worden steeds enger. En net als je denkt dat je het spannendste hebt gehad, is daar…

DE LAVA met gezicht en armen.


Ik wissel een blik  met mijn vriend over de hoofden van de meiden.

HELP wat is dit?
K-I-N-D-E-R-F-I-L-M? Mimiek ik.
H-O-R-R-O-R! Zal je bedoelen.

Wat is er gebeurd met Disney KINDERfilms en “ze leefden nog lang en gelukkig”?

5 reacties

 • Nicolette schreef:

  Nou, ik vond/vind bv Bambi ook zo leuk, totdat wij aan het gedeelte kwamen waarop zijn moeder werd neer/doodgeschoten.Toen werd het ook een opgave om hier iets minder naars voor jou van te maken.Disney heeft hier dus al jaren ervaring mee
  , met het eng maken dus.

 • Barbara schreef:

  Dit herken ik erg goed. Mijn kinderen zijn gek op Disney, maar ze vinden de spannende gedeeltes altijd erg eng. Met slecht slapen en een berg vragen als gevolg. De oplossing is dat wij altijd meekijken en doorspoelen (of hoe noem je dit op een digitale versie) op de enge stukken. De bioscoop moet echt goed gekozen geworden, want menigmaal sta ik halverwege buiten met een huilend kind. We wachten nog op een softe versie van Disney. Maar de nieuwste met skeletten is denk ook niet de meest geschikte voor mijn kinderen…..:(

  • Ellen schreef:

   Slim om eerder te kijken en stukken door te spoelen. Ik vind ze ook echt te spannend/eng voor de kinderen. Zeker als ze wat meer begrijpen over dood en gevaar.
   We wachten samen op een softere versie van

 • anoushka schreef:

  ja bij de lavamonster moest ik ook even 2 keer knipperen.. en inderdaad, elke disneyfilm heeft iets “engs’ in het verhaal… Maar de prinses en de kikker spande bij mij de kroon.. enige “black cartoon” en daar gaat het doodleuk over voodoo en vrienden aan de overzij..

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.