Een bijzonder jaar

 

2018 een nieuw jaar vol onzekerheden en verrassingen. Het is nog blanco. We weten niet wat er gaat komen, wat er gaat gebeuren en toch weet ik nu al dat 2018 een bijzonder jaar gaat worden voor ons.

Het zal namelijk het eerste jaar, sinds 2011, zijn waarin ik niet zwanger zal zijn. Geen wens, geen test en daarom ook het hele circus wat erna komt niet. Geen geheim, geen echo’s, onthullingen, verwachtingen en dromen, geen record aantal keer meer overgeven. Hoe erg zal ik dat NIET missen! Ik doe even een vreugdedansje tussendoor.

Geen spanning meer, geen flink groeiende buik, geen schopjes en ook geen bevalling. Niet iedereen zal het met mij eens zijn, maar dat ga ik missen. Mijn bevallingen waren magisch, pijnlijk ook, zeker. Maar tegelijk het meest magische dat ik heb mee mogen maken. Je lichaam die jouw verstand verdringt, het overneemt en “weet” wat het moet doen. En net wanneer je denkt dat je het echt niet meer kan, dan heb je het ergste gehad. Dan komt de baby. De eerste blik op je baby is niet te omschrijven, zo geweldig mooi en intens. Heb jij al die tijd in mijn buik gezeten? Je weet het en toch voelt het als iets onwerkelijks. Tenminste voor mij.

2018 een nieuw jaar, een nieuw begin en tegelijk het eind van een tijdperk. Mijn zwangere jaren zijn voorbij. Missen zal ik het niet, want ik heb het mogen mee maken. Wel zal ik er regelmatig aan terug denken. Vol emoties, met liefde en dankbaarheid.

Dankbaar dat ik mama mag zijn, mede dankzij mijn lieve vriend, van:

Eva, Saar en Gijs.
Mijn alles!

 

1 reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.