Een correctie aan het zelfvertrouwen graag!

spiegel

In het weekend neem ik eindelijk de tijd om één van mijn favoriete tijdschriften te lezen: de Linda. Hilarisch, hip en met een nuchtere blik geschreven. Halverwege stuit ik op een artikel over cosmetische chirurgie. ‘Prima’, denk ik. Als het functioneel en medisch noodzakelijk is. Maar daar gaat het natuurlijk niet over.

Het gaat over een trend die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld. Tenminste daar lijkt het op. En dan hebben ze het niet over de neuscorrectie, facelift, liposuctie of de borstvergroting/-verkleining. Nee, hoor niets van dat alles. Dat is tegenwoordig al net zo normaal als je haar een kleurtje geven. Het artikel gaat, voor degene die hem niet gelezen hebben, over de totale vagina-make-over. Serieus waar, echt!

Dat bedenk ik toch niet zelf. 

Wie willen nou zo’n make-over daar beneden?

Daar sta je nog van te kijken. Oude vrouwen, waarbij alles is gaan zakken, dus ook dat daar. Jonge meisjes van 16! jaar. Hallooo, bij jou is alles nog strak. Ga naar huis en snel een beetje!! Maar ook de jij en ik-s van deze wereld. De jong volwassen vrouwen die één of meerdere keren zijn bevallen. Die dus niet meer zo strak zijn als een 16 jarige, maar ook nog niet zo verzakt als een vrouw van, nou ja, middelbare leeftijd en ouder. Want, zo vermeldt het artikel ook, de vrouwen in kwestie vinden het er daar onder niet zo fraai uitzien. Whahaha, laat mij niet lachen. Natuurlijk ziet het er daar onder niet fraai uit. Als dat wel het geval was geweest, dan zat het wel op ons voorhoofd in plaats van verstopt tussen onze benen. Ja toch!?

Het is functioneel en hoort bij het lichaam. Bovendien, de enige keer dat ik het daar bekijk, is na de bevalling omdat de verloskundige iets duidelijk wil maken. En verder, verder zit er bij mij een broek voor, in ieder geval één en veel vaker zelfs twee. De onder- en de lange broek.

Het artikel zet mij wel aan het denken. Waarom zou je zoiets willen? Is het niet veel fijner om bepaalde dingen te accepteren en ermee leren om te gaan. Of moet echt alles maakbaar zijn?

Als dit een trend is die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld, dan maak ik mij serieus zorgen over het zelfbeeld van veel meisjes en vrouwen!

Eén ding weet ik zeker. Onze meiden krijgen geen correcties, waar dan ook, voor hun 16e verjaardag. Nee hoor. Ik hoop in de jaren voorafgaand aan hun 16e verjaardag te werken aan het mooiste cadeau wat ik ze kan geven. Een cadeau waar zij echt wat aan hebben op die leeftijd en wat je niet even koopt bij de plastisch chirurg.

Namelijk zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid!

En dat wens ik jullie ook allemaal toe.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.