Een duveltje uit een doosje

meisje

Wij hebben er één en ze luistert naar de naam Saar. Ze houdt je voor de gek en verrast je keer op keer. Zo ook met haar spraak. Of liever gezegd zonder haar spraak. Saar zegt namelijk amper iets. Tenminste, er zit bar weinig variatie in wat ze zegt. Maar ondanks dat ze zo weinig zegt, bedoelt ze een HE-LE-BOEL.

Saar is ongetwijfeld recordhouder in zoveel mogelijk zeggen, met zo min mogelijk woorden. Dat is niet alleen knap lastig soms, maar ook frustrerend en af en toe zelfs om woest van te worden. En nee, niet alleen voor Saar, maar ook voor ons.

Wat zegt ze wel? Die vraag is vrij snel beantwoord. Ze zegt: Uh! Vooral met uitroepteken en dan op 30 verschillende tonen en toonhoogtes. Als we geluk hebben wijst ze erbij en verandert ze haar ‘Uh!’ iets, als we het niet direct begrijpen. Dit doet ze hooguit één keer, voordat ze pissig wordt en je haar ziet denken: ‘Begrijp je het nou echt niet!? Ik geloof er niks van!’

Het helpt ook niet echt mee dat Eva altijd bereid is haar te hulp te schieten. ‘Mama, ze wil ….’ En wonder boven wonder heeft ze nog gelijk ook. Wat bij Saar dan weer voor een glimlach zorgt, met een blik: ‘Ha, zij snapt mij tenminste.’ Om vervolgens haar pogingen tot mij het ook te doen begrijpen staakt, totdat Eva het ook nog voor haar regelt.

Alleen soms, heel soms is er geen redding nabij. Waardoor ze je zowaar versteld doet staan met wat ze aan vocabulaire paraat heeft. Het gebeurt op een doordeweekse avond en we hebben één getuige extra. Oma eet gezellig mee. Groenten staan op het programma. Geen favoriet van madame, net als al het andere warme eten, maar daar heeft papa wat op gevonden. Alleen staat het nog niet op tafel. Mark brengt de lepel voor de tweede keer naar haar mond. Zij houdt hem stijf dicht en wijst met een welbekende ‘Uh!’ naar de voorraadkast. We weten, tot haar frustratie, niet wat ze bedoelt. Ze opent haar mond en er komt een glashelder:

AP-PEL-MOES, uit haar mond.

Verbijsterd kijken Mark, oma en ik elkaar aan. ‘Hoorden jullie dat ook!??’ galmt het over tafel.

Ons duveltje uit een doosje. Ze blijft je verrassen!

Lees ook: Opvoed-expert!? Think again

2 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.