Een schoft van een vent!

hvetebakst-1128042_960_720

Met mijn vriend kan je lachen, vind ik, maar daar denkt deze mevrouw duidelijk anders over.

‘Dat is echt schofterig! BAH!’

We horen het allebei en de kinderen ook. Het is niet aardig gezegd en ook niet lief bedoeld. Toch moeten hij en ik erom lachen. Ingehouden dat dan weer wel.

De vrouw vindt het ZO niet grappig. Met een klap tegen mijn vriend zijn bovenarm en een herhaling van haar tekst probeert ze nogmaals haar punt te maken. Ook ons nichtje van acht, die erbij is, moet een beetje lachen.

‘Jullie papa is een schoft!’ zegt de vrouw nu tegen haar.

We zijn in de supermarkt met vier kids. Voor de meesten geen leuk uitje, maar met mijn vriend is het een feest. Hij proeft namelijk alles. Ja alles wat wordt aangeboden en dan mogen de kinderen dat ook.
Het begint met een plakje worst voor iedereen. Daarna volgt een stukje kaas op de kaasafdeling en als kers op de taart komen we met vier kinderen op de brood- en banketafdeling aan.

Ja! Er liggen stukjes koffiebroodjes op de schaal. Watertandend staan de kinderen onder de schaal. Mijn vriend pakt één stukje en stopt dit in zijn mond. Hij kauwt er rustig op, maakt een mmm geluid en slikt het door. Vol verwachting kijken drie paar ogen hem aan. Hij kijkt terug en zegt zonder te blikken of te blozen:

‘Ik heb het geproefd, maar nee, dit vinden jullie niet lekker.’

Dan grijpt de onbekende vrouw in. Met een blik vol ongeloof start zij haar zin met:

‘Oooooo-ooo-hooo, wat ben jij een schoft!’

Eerst denken wij nog dat het om een grapje gaat, want zo is het tenslotte wel bedoeld door mijn vriend. Maar al snel blijkt dat het menens is.

‘Dat is echt schofterig, BAH!’

Ze bedenkt zich geen moment en pakt de schaal.

‘Kijk eens kinderen, dit is echt wel lekker hoor, neem maar een stuk. Jullie vader is een schoft, hij liegt.’

Voorzichtig pakken ze één voor één een stukje, met een zacht gesproken “dank je wel”. De vrouw werpt nog één laatste boze blik op mijn vriend en loopt dan al mopperend achter haar man aan.

U heeft gelijk hoor mevrouw, het is een “schoft” die vriend van mij, maar niet om de reden die u denkt. Want ja hij eet alle schalen leeg als hij de kans krijgt, maar dit doet hij nooit alleen. Mijn schoft deelt namelijk alles!

U was enkel getuige van een grapje. Ik raad u aan om de volgende keer gewoon te lachen, ook al snapt u de grap niet.

2 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.