Het felbegeerde papiertje

Vooruit ik zal weer eens, te, eerlijk zijn. Ik vind het zó stom. Al die afzwemfoto’s op de socials. Bibberende, druipende kinderen, met dat ene papiertje in hun hand, stralend en wel en hun ouders zo mogelijk nog trotser.

Overdreven is wat ik het vind.

Ik bedoel. Zo’n groot iets is het niet. Toch? Iedereen haalt het. Dat de één er 6 maanden over doet en de ander drie keer zo lang, dat benoemt niemand. Ook niet belangrijk overigens. Ze halen het. Punt.

Niks om uitbundig over te doen.

Totdat het jezelf overkomt. Bij mij begon het als tante. Daar zat ik namelijk eerst vier keer, als niet normaal trotse tante, op de tribune te zweten in dat zwembad, waarbij ik het ook bij mijn ogen op een bepaald moment niet droog hield. Daarvan geef ik overigens de moeder-hormonen de schuld.

En toen begon onze oudste aan zwemles en snel daarna ook onze middelste. Twee weken geleden komt, voor mij als een totale verrassing het bericht:

Ze mag afzwemmen!

Ze vertelt het stralend, springt haast een gat in de lucht. En ik spring even blij met haar mee en alleen hierdoor moet ik al even slikken. Mijn kleine meisje mag afzwemmen, whiehie! O, maar wacht, niemand mag kijken. Corona regels. K*t! Als de kinderen buiten gehoor afstand staan, uit ik mijn teleurstelling bij mijn vriend. Hoe ik vier keer, op soms onmogelijke tijden, naar de andere kant van het land ben gereden en daar als een trotse tante op de tribune heb gezeten. Compleet met camera in de aanslag. Om nu bij mijn eigen kind, mijzelf in de auto te moeten vermaken tot ze klaar is. Afdrogen, diploma in ontvangst nemen en gaan. D’r uit!

Het is niet anders en toch vind ik het stom.

Maar zoals altijd maken we er wat van. Ik bak cakejes, als verrassing, opa en oma komen (op afstand) als grootste verrassing en er zijn wat cadeautjes. Zo wordt het alsnog een feest!

En de diploma-foto, bibberend en nat? Die is vervangen door een foto, aangekleed, met een even grote glimlach en dat is het enige wat telt!

Ik ben trots op je, Eva!

 

*En ja nu snap ik de diploma foto’s op de socials beter, blijf ze vooral delen. Ik zal precies weten hoe jij je voelt.
APETROTS! 😉

2 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.