In stijl op stap

dress

Een vrijdagavond in juni, 17.00 uur. Saar krijgt de fles, boeren en voor het gemak omhoog in de wipstoel. Dan iedereen mee naar boven, want ‘mama’ heeft een uitje! Wat doe ik aan? Mijn lange jurk of is dat wat overdreven? Toch even aanzien. Ik hoor de deur. ‘Hey lief.’ Zo snel als ik kan breng ik de meiden naar beneden. Ondertussen check ik snel bij Mark hoe mijn outfit is. ‘Het is toch geen bruiloft?’, luidt de reactie. Eh nee, ietwat overdreven dus.

Terug naar boven. Lekker rustig alleen. Hoewel, rustig. Ik heb nog maar 15 minuten voor aankleden, haren doen, tas pakken en ik moet ook nog naar de plaats van bestemming rijden. My little black dress dan maar, goed voor vele gelegenheden. Mijn hakken. Waar zijn ze? Gespot, achterin de kast, onder een laag stof, naast dat amper gedragen paar met hakken van bijna 10 cm. Blaas, blaas, veeg, veeg en ze zijn weer klaar voor gebruik. Haar in een staart, likje verf op mijn gezicht. Snel naar beneden, waar Mark blij verrast vraagt of hij ook mee mag. ‘Nee, sorry.’ Kus, kus, tas pakken en gaan.

Zittend in de auto geniet ik al, zonnebril op, volume van de muziek hoog, ik heb er zin in. Eenmaal op de plaats van bestemming is er ook nog een plekje voor de deur vrij. Dit is echt mijn avond! Nog even betalen en dan kan de avond beginnen. Ik open mijn tas, pak mijn portemonnee en…grijp mis. WAAR is dat ding? Daar sta ik dan hot like hell (valt reuze mee, maar klinkt zo leuk) met mijn portemonnee nog thuis, in de luiertas. Waardoor ik binnen 1 seconde weer met beide benen op de grond sta. Na een verleidelijke blik op een mede parkeerder, zijn mijn parkeerkosten geregeld en kan de avond alsnog beginnen. Ook al niet waar, een lieve collega schiet het voor.

Mama gaat ook eens uit. En dat uitje, was een etentje met mijn collega’s, heel gezellig, maar niet zo spannend zal je denken. Geloof mij, als je drie maand daarvoor bent bevallen, pak je zo’n gelegenheid met beide handen aan om er een feestje van te maken. Compleet met little black dress, hakken en een likje verf. Alleen jammer van de portemonnee.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.