Jij kan van mij leren

 

Wat zij van mij zou kunnen leren. En jij misschien ook. Buiten het feit dat zij mij af en toe vervloekt om de dingen waaraan zij zich stoort, zou zij zeker ook dingen van mij kunnen leren… Als ze haar trots op zij zet. 😉

1. Vraag je niet af wat een ander denkt:
Scheelt tijd. Kostbare tijd. Waar maak je je druk om!?

2. Herhaal 1 en het scheelt je ook energie:
Wie zegt dat de ander denkt wat jij denkt dat diegene denkt? Volg je het nog? Wie zegt dat de ander überhaupt denkt? Nee, geen antwoord bedenken. Kost tijd en tijd is … kostbaar.

3. Selectief zicht of oostindisch blind: Zo noemt mijn vriendin het, zonder oostindisch ervoor: Blind.
Dingen misplaatst, rommel in huis, viezigheid, beker omgevallen, ranja op de grond? Wie, wat, waar? Ik stap eroverheen en klaar. Zo heb ik meer tijd voor overige zaken.

4. Een filterend gehoor:
Binnen één zin kan het duidelijk zijn. Nuttig of niet nuttig. Laten we er niet omheen draaien, 80 % van wat vrouwen zeggen heeft geen nut. Waarmee ik niet zeg dat je onzin praat, het is veel … geklets. Zonder dat er actie op hoeft te volgen. Luik dicht en op de juiste momenten bevestigend knikken, meelevend met je hoofd schudden en van tijd tot tijd zeggen dat je het er mee eens bent. Blijf bij deze wel alert, want als zij het door krijgt, heb je binnen de kortste keren ja gezegd tegen dingen die je helemaal niet wil. Een week lang koken, dagje shoppen of iets dergelijks. Zit natuurlijk niemand op te wachten.

Ho wacht, lieve dame, dit is geen tip voor jou. Vergeet de inhoud. Klopt natuurlijk ook niks van. Jóuw man luistert wel!

Of wacht. Draai het eens om. Ook wij mannen kletsen soms uit ons nek. Af en toe niet naar ons luisteren is ook prima. Vinden we totaal niet erg. Als je dan maar wel ja knikt af en toe.

Door naar punt:

5. Twijfel niet of de ander je mooi vindt:
Als een man je niet mooi vindt heeft hij geen seks met je. Heb je niet of nauwelijks seks, dan heb je vast jonge kinderen. Ook vrij normaal. Vooral met nachtbrakers, dan ben je zelf al blij als je aaneengesloten twee uur kan slapen. In die zeldzame uurtjes hoef je geen polonaise aan je lijf. Wél. Die polonaise wil je wél. Zal jou en jullie samen goed doen. Dus tijd maken.

Schrap punt 1 en je hebt tijd voor … precies!

En de laatste waar veel vrouwen een handje van hebben. Alles moet nu, direct. Relaxed!

6. Rome is ook niet in één dag gebouwd:
Het hoeft niet allemaal nu, in één dag. Laat het los. Er is later of … nooit.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.