Kinderboekenweek 2016: Voor altijd jong

opa-en-oma-voor-altijd-jong

Om precies te zijn: Opa’s en oma’s voor altijd jong.

Ik teken ervoor. Wij zijn dol op opa en oma! Van ons mogen zij eeuwig jong blijven. Dan gaan we nog héél vaak naar de dierentuin, het zwembad en de speeltuin. Gieren we samen van het lachen en laten wij ons nog jaren door hen troosten en verwennen. Want als iets van papa en mama niet mag, dan weten we dat we nog kans maken bij opa, maar vooral bij oma.

En waar opa vooral is voor de rust en het buitenspelen, is oma creatief en altijd bezig. Op bezoek, maar ook oppassen en logeren is elke keer weer een feest.

Opa is lief en oma is een lekker ding! Aldus Eva!

Ze hebben allebei hun eigen kwaliteiten en vullen elkaar goed aan. Maar wat ze allebei goed kunnen is voorlezen. In de schommelstoel met een schoot vol kindjes (opa) of knus tegen elkaar aan in het grote bed (oma). Een kort of lang verhaal, vrolijk of verdrietig, blij of boos, een versje of een liedje, alles vinden ze even mooi. Als het maar met liefde wordt voorgelezen.

woezel

Onze favorieten van dit moment (je weet hoe kinderen zijn):

 • In Holland staat een huis (een verzamelboek met korte verhalen, versjes en liedjes)
 • De serie van: Liselotje ”Liselotje is een meisje en die woont in een paleisje In een land hier ver vandaan, waar heel veel paleisjes staan”
 • Alles van: Woezel en Pip
 • En: Kikker! Met de handpop.

kikker

Voorlezen is, behalve erg gezellig en knus, goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Het vergroot hun woordenschat, maakt ze creatief en daagt ze uit. Je kan er al heel vroeg mee beginnen. Vanaf dat een baby 3 maanden oud is. Lees voor voordat ze naar bed gaan, maak het een onderdeel van het ritueel en je zal zien dat ze makkelijker naar bed gaan.

En met opa of oma als voorlezer, is het natuurlijk nog leuker!

Voorlezen is een feest en dat gun ik jullie, mijn lezers, ook. Daarom zit er een WIN ACTIE bij dit artikel. Lees verder en doe mee!

Wie gun jij het boek:

Slaap lekker, van Woezel en Pip

Of

De Gorgels, van Jochem Myjer

Laat het in een reactie, hier, op Facebook, Instagram of Twitter weten en wie weet win jij samen met je kind(eren) dat leuke boek!* Wil je niks missen van 13ineendozijnmama? Like dan de Facebook pagina en/of volg via Instagram en Twitter.

Lees ook: Zo maak je het badmoment leuker en leerzamer.

* Zondag as wordt de winnaar bekend gemaakt. Houd hiervoor de website en social media in de gaten. De winnaar wordt op eerlijke wijze door loting gekozen. Hierover valt niet te corresponderen. Het boek zal z.s.m., na het verkrijgen van de adresgegevens van de winnaar, verstuurd worden.

2 reacties

 • Nicolette schreef:

  Wat een gezellige opa en oma zijn dat . Die wil ik ook wel. Grapjeeeee. Lezen is echt plezier voor twee, drie , vier ons allemaal dus . Knuffel.

 • Mariska Kroon schreef:

  Ik gun mijn zoontje Thijs van 4,5 jaar dat waanzinnige leuke boek van De Gorgels van Jochem Meyer. Hij is dol op alle boekjes en vindt het heerlijk als we voorlezen. Papa, mama, opa, oma of zelfs het buurmeisje!
  Groet Mariska Kroon

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.