Kinderen maken je oud en houden je jong

olifant

Beiden realiteit, maar dat laatste is absoluut leuker dan het eerste.

Vroeger zeiden ze al: ‘Na elke bevalling trek je een rok uit. ‘ Tegenwoordig dragen we niet dagelijks meer een rok, maar desondanks kan ik mij er wel iets bij voorstellen.
Mijn kraamverzorgster bij Saar, onze tweede, zei:
‘Voor elk kind een paar rimpels extra!’ 

Op het moment dat ze het zei, stapte ik net met moeite uit de douche en keek met enige zorg naar mijzelf in de spiegel.
Nu weet iedere vrouw die bevallen is dat je de eerste week na je bevalling beter überhaupt niet in de spiegel kan kijken, maar goed ik keek dus naar mijzelf en zag een ander!
Of nou ja een ander. Ik was het natuurlijk wel, maar door mijn bleke bekkie, flinke wallen, doffe haar en vermoeide blik moest ik op zoek naar mijzelf en ook naar die extra rimpels.
Een geluk bij een ongeluk, met die rimpels viel het wel mee. Al dat andere? Ach dat gaat wel weer over. En zo niet, dan toch, met wat hulp van maybeline, L’Oréal en biodermal kom ik een heel eind.

Een kind maakt je dus ouder en ouder worden/zijn is iets wat veel mensen tegenwoordig niet willen. Maar gek genoeg wil iedereen wel lang leven en dus toch oud worden en uiteindelijk ook zijn, want het één gaat niet zonder het ander. Jong oud worden dat is de wens.

Nu komen we bij het laatste en leuke deel:
Kinderen houden je jong.

Lieve moeders, vaders en eigenlijk alle betrokkenen: ren, spring, klim, sport, dans, lach, huil, leef, beleef en geniet, vooral genieten. Genieten met je kind en als een kind en je blijft jong van lichaam en van geest!

En die paar extra rimpels? Tel ze af en toe en bekijk ze, ze vertellen dat je hebt geleefd. Ik zou zeggen koester ze als herinneringen! Oud worden is zo erg nog niet.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.