Knip knap!

hairdresser-659146_640

Zij: ‘Het was per ongeluk mama.’
Ik: ‘Nee lieverd, dit noemen we expres!

Zij: ‘O.’

Ze is ziek al een paar dagen. Vanochtend besluit ik toch iets met haar haren te doen behalve kammen. Op het moment dat ik haar haren naar achteren kam, valt het mij op.

Er mist een pluk!

Ik zie namelijk een plukje “Pluk van de Petteflet” haar uit haar volle bos omhoog steken. Mm dat heb ik duidelijk gemist.

Wie, wat, waar? Waarmee denk ik wel te weten. Een schaar. Toch is ook dat vreemd, want ze mag niet alleen met een schaar knippen. Daar zit ik altijd bij. En dat ze dan het risico loopt om in haar vinger te knippen oké, maar een stuk van haar haren!?? Ik besluit “het slachtoffer” zelf te vragen naar het wie, wat en waar.

Heel luchtig vertelt ze dat ze het zelf heeft gedaan toen ze bij de kindjes was. Samen met S. Vonden ze leuk! Ze lacht erbij en voelt totaal niet aan dat het best een dingetje is. Ook ik lach, van binnen. Ieder kind doet dit wel eens. Mijn zus deed dit ook… bij mij…en ik liep vervolgens weken voor aap. Eva heeft het tenminste bij zichzelf gedaan. En niet bij een ander.

Toch verifieer ik het voor de zekerheid bij één van de leidsters. Ze schrikt zich een hoedje. ‘O, nee echt!?’ De foto’s zijn het bewijs. Dan komt het hele, ware verhaal naar boven.
Ze mogen die dag vogelhuisjes knutselen, waarbij de grote kinderen in het bezit zijn van een kinderschaar. Om de snippers te knippen. S. en Eva zitten vlakbij de leidster. Juist om het schaargebruik goed in de gaten te kunnen houden. Alleen dan komt er iets tussen en zijn de meiden heel even zonder toezicht. Net lang genoeg voor “knip knap”. Op het moment dat de leidster terug komt, is het kwaad al geschied. De leidster heeft het gemist en zij vindt het enorm vervelend.

Ik kan er wel om lachen en druk haar op het hart zich er niet vervelend onder te voelen. Wel probeer ik Eva duidelijk te maken dat dit niet kan en ze het nooit meer mag doen. Echt indruk maak ik niet op haar, blijkt als ze lief lachend zegt:

‘Het was per ongeluk mama.’

– ‘Nee lieverd, dit noemen we expres!’
S. is vanuit privacy overwegingen een verzonnen voorletter. 

2 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.