koffie & wijn is fijn

coffee-1322869_960_720

Koffie in de morgen.

Onmisbaar na de slapeloze nachten. Je hebt wallen tot op je knieën en zonder je boost koffie kom je de dag niet door. Kinderen hebben is zwaar.  Heel zwaar! Koffie maakt het allemaal wat minder zwaar. Het helpt je een beetje. Het maakt het wat dragelijker.

Overdag en in de middag moet je zelf zien te overleven. Vooruit af en toe nog wat koffie maar vooral niet te veel. We weten immers dat teveel niet goed voor je is. Overleven op eigen kracht. You can do this!

Maar dan, tegen het eind van de middag. De kinderen zijn moe, zitten op elkaars lip, hebben minder geduld en jij hebt je portie eigenlijk ook wel weer gehad voor vandaag. Het eind van de middag komt in zicht en eigenlijk kan je niet wachten tot de avond begint. Na het eten nog even spelen, terwijl jij de tafel afruimt. Dan hup kinderen in bad en bed, opruimen en plop je boost voor de avond staat voor je klaar. In een mooi hoog glas met een bol buikje. Om je op te warmen. Te troosten na een zware dag en om samen met jou lekker op de bank te zitten.  Het is onmisbaar in het leven van een moeder.

Wijn.

wine-glasses-1292369_960_720

Waar zouden we zonder zijn?

Open je facebook of Instagram, lees een moederblog en je komt het tegen.

Koffie en wijn. Van die hippe foto’s van gestylde kopjes koffie in de morgen en mooie wijnglazen in de avond. Ze verbloemen de wallen en de rimpels. Het leven lijkt mooier met, dan zonder.

Als ik zeg dat ik geen van beiden drink, wordt er vaak gereageerd met: HOE overleef jij zonder?

Ik voel mij een beetje suf. En saai. En zo niet hip! Geen koffie in de morgen. Geen wijn in de avond. Ik leef zonder. Het is echt waar.

Maar…
Ik overleef. Ook zonder koffie en wijn, is het moederschap fijn 😉

 

Lees ook: Voor Piet snot

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.