Kusje hier, kusje daar

Op het grote bed. Pyjama’s aan, tanden gepoetst, haren gekamd, handen schoon, voetjes onder de deken. Het is nog wachten op twee. Als ook zij in bed liggen, kunnen we beginnen aan het verhaal. Vanavond gekozen door Saar. Uit Eva haar boekenkast.

Dit is één van mijn favoriete moment van de dag. Schoon gewassen, met zijn vijven compleet in het grote bed. Ademloos, als we geluk hebben, luisteren naar het verhaal dat ik meestal voorlees. Soms ook leest Mark voor met zijn lees-stem of Eva trakteert ons op een stuk van het verhaal. Maar vanavond niet. Vanavond lees ik voor uit een boek met versjes.

Eva, Saar en Gijs liggen naast ons, tussen ons in. Allen met een duim in hun mond en hun favoriete knuffel in de andere hand.

Wanneer het verhaal uit is, wensen wij elkaar om beurten welterusten. Dit doen wij elke avond. Eerst zeggen we… Saar welterusten. Wie wil geeft een (hand)kus of knuffel. Dan wensen we nu Gijs welterusten. Zo krijgt iedereen een moment alle aandacht. Na Gijs ben ik aan de beurt. Hij vraagt: Grapjes? En ik antwoord, wetend wat er gaat komen, vertederd met: Ja.

Hij geeft voorzichtig zacht een kusje op mijn wang, dan één op mijn neus, vervolgens op mijn voorhoofd, mijn kin, mijn oren en sluit af met een kusje op mijn ogen. Na mij is Eva aan de beurt. Als wij Eva een kus of knuffel hebben gegeven, is het Gijs zijn beurt. Glunderend vraagt hij aan zijn grote zus:

Grapjes?

Ook zij glundert en antwoordt enthousiast: Ja!

Gijs start met een kusje op haar neus, vervolgt met een kusje op haar voorhoofd, een zacht kusje op haar wang, geeft dan een kusje op haar oor en ook één op haar andere oor. Dan kust hij beide ogen en plaatst hij een kusje midden op haar kin. Hij kijkt haar lief aan en sluit af met:

en ééntje op je snor!

Wij lachen luid en hartelijk om zijn grappige opmerking en hij, niet wetend hoe komisch hij zojuist is geweest, plaatst nauwkeurig een kusje bij Eva tussen haar neus en haar bovenlip.

Dit, een bed vol met volle aandacht voor elkaar, is absoluut het mooiste moment van mijn dag!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.