Met een knuffel voor de koekenbakker!

 

Weekend in, weekend uit. Ze zijn voorbij voor je er erg in hebt, zonder iets leuks te hebben gedaan. Daar wil ik verandering in brengen. Elk weekend iets leuks doen!

Leuke dingen voor een leuke prijs. Google biedt uitkomst. Al snel heb ik een aantal uitjes gevonden en aan mijn lijst toegevoegd. Voor een klein prijsje of gratis. Top! Ik krijg nog meer zin in de weekenden. Wij starten met een uitje naar het bakkerij museum. En hoe toevallig, wanneer ik mijn zus vraag of zij leuke plannen hebben, antwoordt zij met: ‘Wij gaan naar het bakkerij museum!’

Aangekomen in Medemblik, hebben we het museum snel gevonden. We komen binnen in een bakkerswinkel van vroeger, waar een oude bakker ons met zijn allervriendelijkste lach welkom heet. Hij biedt de kinderen en ons een koekje aan en terwijl wij smullen van ons koekje vertelt hij over de indeling van het museum en de activiteiten. Eva krijgt een blad mee voor een speurtocht, we hangen onze jassen op en lopen verder het museum in. Naast alle mooie oude mallen voor koeken, chocolade eieren, suikerkunstwerken, machines, beschuit- en koekblikken en alle informatie over de bakkerij is er voor de kinderen veel te doen.


Ze vallen dan ook direct met hun neus in de boter. De koekenbakker maakt gevulde koeken en kan wel wat hulp gebruiken. De spierballen van onze meiden komen goed van pas. Ze draaien stevig aan de machine waardoor het deeg mooi dun uit de machine komt. Klaar om de vormen eruit te drukken. Spijs even proeven alvorens het op de koek gaat, bovenkant erop, amandel erin drukken en zo in de warme oven. Ze mogen ook helpen met het maken van de jubileum koekjes, versieren een eigen koek, zien hoe chocolade eieren gemaakt worden, proeven marsepein en krijgen een zuurstok voor het juiste antwoord bij de speurtocht.

Maar dat is nog niet alles. Als echte bakkers mogen ze verkleed op de bak(kers)fiets! Dat vinden ze prachtig. Net als ik. Ik maak er voor de herinnering mooie foto’s van. De kinderen hebben zó genoten.

Lieve medewerkers,

Het was een leuk, heel gezellig, lekker en leerzaam uitje. Absoluut een aanrader!

Bedankt namens ons en met een dikke knuffel voor de koekenbakker!

 

Ps: In de voorjaars- en meivakantie zijn er extra leuke activiteiten: bonbons maken en cupcakes maken.

En … Hattem schijnt ook erg leuk te zijn volgens mijn zus. 

3 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.