Nachtelijke escapades

Beestjes in de kamer. De eerste keer dat we met dit fenomeen worden geconfronteerd is het vier uur ’s nachts en zijn wij beiden niet aanspreekbaar. Ik hoor iets over een zilvervisje en de paniek in haar stem dringt langzaam door. Het moet even landen. Ook bij Mark merk ik.

Gelukkig is hij eerder uit zijn slaapcoma dan ik en neemt hij dit beestje voor zijn rekening. De duisternis helpt hem een handje. Mark doet mondeling live verslag van zijn vangst. Zo luid dat het beestje al lang en breed weg is, voordat hij zijn wcpapiertje tegen de wand heeft gedrukt. Saar gelooft hem en is hem eeuwig dankbaar. Ik moet toegeven, hij brengt het overtuigend en zelfs ik twijfel kort of hij hem toch te pakken heeft.

Terug in bed blijkt dat mijn eerste vermoeden juist is. Ik complimenteer hem met zijn optreden en tevreden vallen we weer in slaap.

Half uur later blijkt het van korte duur te zijn en vervloek ik Mark dat hij dat beestje een half uur geleden wel mondeling, maar niet fysiek heeft vermorzeld. Held van niks. Aangezien ik dagdienst heb voor beestjes en al het andere, mag Mark het werk afmaken. Op zoek naar een zilvervisje om half vijf in de ochtend. Hij heeft wel eens leukere dingen gedaan rond die tijd.

Na de tweede ronde redden we het tot de ochtend en zijn de beestjes uit haar gedachten. Totdat ze weer naar bed gaat. Het liefst gaat ze met groot licht en een loep haar hele kamer rond. Ik heb er geen trek in, wetend hoe dit uit de hand kan lopen en over kan gaan in een ritueel. Resoluut doe ik het licht uit, nadat zij het net heeft aangedaan en zeg onomwonden:

In iedere kamer zitten beestjes. In die van jou, in die van mij en papa, in die van Eva en van Gijs.

Enigszins van haar stuk gebracht door mijn directheid, reageert ze met een benauwd:
Ja, maar dan kruipen ze in mijn oren, neus en mond.

Ik overweeg: Daar merk je niks van als je slaapt.

Maar zeg: Néé, dat doen ze niet. Snel geef ik een kus, zeg welterusten en tot morgen! Fingers crossed voor deze nacht en morgen HG zilvervisjes inslaan ter garantie voor onze toekomstige nachten. Op naar de leukere nachtelijke escapades.

Zoals slapen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.