Op bezoek bij Nijntje

IMG_2674

Saar gaat uit logeren. Hoewel dat aan de ene kant vreemd is, is het aan de andere kant ook wel leuk. Leuk om weer eens alleen met Eva te zijn. Wat zullen we gaan doen? Na even gezocht te hebben, maar niet echt iets leuks te hebben gevonden, stuit ik op Facebook op een bericht over het Nijntje museum in Utrecht. Dat ziet er leuk uit!
Ik open een nieuw venster om de website van het museum te bezoeken.

Een vrolijke en overzichtelijke site komt tevoorschijn. De tekst is duidelijk en de informatie uitnodigend. Ik ben eruit, wij gaan er heen!

Donderdagochtend roept Eva bij het ontwaken na de standaard: ‘Mama!’

‘Wij gaan naar Nijntje, toch!?’

IMG_2686

Aankleden, eten, tandenpoetsen, tas inpakken en hop de auto in. Op naar Utrecht.

Wanneer mijn navigatie meldt dat we er zijn en ik nog niks zie, stop ik de auto op een veilige plek en open mijn raampje. Een mede moeder helpt mij met het laatste stukje op de route. Gelukkig hebben wij besloten om op een doordeweekse dag te gaan, want er is weinig mogelijkheid tot parkeren.

Het grote Nijntje beeld zegt ons dat we er zijn. Kaartjes kopen (kan ook via de site) en naar binnen.

Direct bij binnenkomst ben ik mijn kind kwijt. Dat wil zeggen, ben ik haar aandacht kwijt. Het museum slokt haar volledig op en ik begrijp het volkomen. Even waan ik mij ook weer een kind.

Wat gaaf zeg!

Een volledig ingericht huis van Nijntje, met tuin en tuinhuisje compleet met kruiwagen, plantjes, waslijn en was. Alles gebouwd op kinderafmetingen. Het is net een levensecht poppenhuis.

nijntje

Verderop komen we bij het ziekenhuis, waar bedden staan en verkleedkleren hangen voor de verpleegster en de dokter. Ook kunnen de kinderen zichzelf daar meten en wegen. Met moeite krijg ik Eva mee naar de volgende ruimtes. Een waar verkeersplein met een bus, trein, stoplichten en oversteekplaatsen, een speelruimte waar ze kan glijden, balanceren en spelletjes kan doen. De ruimte waar alle boekjes aan het plafond hangen, het kunstlokaal en dan nog de ruimte waar de bijzondere Nijntjes in een mooie vitrine staan, als in een echt museum.

nijntje 1

Je begrijpt dat wij de dag wel zijn doorgekomen in het museum van Nijntje, dat compleet ingericht en ingesteld is op jonge kinderen. Het is geweldig leuk!

En als afsluiting heeft Eva nog een heus Nijntje broodje gegeten in het restaurant tegenover het museum.

Haar, onze dag kan niet meer stuk!

Lees ook: 10x leuke betaalbare of gratis uitjes! 

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.