Opschepper!

Leuk die groepen op social media met allemaal newborn moms of in gewoon Nederlands “nieuwe” moeders. Wat inhoudt dat het een groep is van vrouwen die allemaal net moeder zijn geworden.

De bedoeling van zo’n groep is, dat je:

1. dingen uitwisselt: Van voeding, tot slapen, anticonceptie en luieruitslag. Laagdrempelig van elkaar leren, zonder dat je het gevoel hebt te zeuren.
2. ongelimiteerd foto’s kan delen van je nieuwe aanwinst: met een heleboel oe’s en aaa’s in de reacties. Vinden de mensen zonder baby’s ook fijn. Worden zij tenminste niet 24/7 bestookt met foto’s van jouw baby.

Hartstikke leuk zo’n groep, toch!?

Ja, behalve…

Dat er altijd wel één of twee tussen zitten die een kleine “genie” hebben gebaard. Dat is zo ontzettend vermoeiend! Moeders, moeders, moeders weten jullie dan nog steeds niet dat de nieuwe moeder onzeker is!? En dat jullie dat met jullie “genie-tjes” alleen maar erger maken. Heel leuk hoor dat jouw kind alles vanaf de geboorte, maar dan ook echt alles perfect doet. Vanaf nacht 1 doorslapen, lachen in week 2 (wat gewoonweg een stuipje is, sorry, maar dat is de harde waarheid) en ga zo nog maar even door.

Opscheppen over je kind is iets van alle tijden. Waar ik bij nr 1 en 2 nog braaf luisterde en mee deed de genie in kwestie de hemel in te prijzen, reageer ik nu met een net zo’n belachelijk, ongelooflijk verhaal. Of ik stel een licht sarcastische vraag op mijn meest serieuze toon.

Bijvoorbeeld:

Nieuwe moeder:
Mijn baby van 7 weken zit al!
Ik zonder blikken of blozen:
Ach dat is niks. Mijn baby van 8 weken oud maakt al een handstand.

Of:

Nieuwe moeder:
Mijn baby van 3 weken oud draait al om!
Ik, uiterst geïnteresseerd:
Hoe schuin was het vlak waar hij op lag!?

Ik lach dan het hardst, de nieuwe moeder iets minder, dat snap je wel. Ik wil alleen maar aangeven hoe belachelijk het wel niet is wat je zegt. Sorry, maar het is waar. En dan nog iets:

Kinderen ontwikkelen zich op hun eigen tempo! Laten wij daar als volwassenen respect voor hebben.

Alvast bedankt namens alle nieuwe moeders!

 

Ps: Wie denkt dat dit stuk voortkomt uit jaloezie, heeft het mis. Ik heb namelijk de allerleukste genie-tjes van de hele wereld! 😉

2 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.