Poedeltje naakt, denk na!

1489172875436

Ik scroll wat door de Facebook tijdlijn als ik op een filmpje stuit. Een bekende van mij heeft erop gereageerd, waardoor ik het ook te zien krijg. Zo worden ongemerkt heel veel mensen bereikt. Het is een filmpje van een baby. Als moeder en blogger ben ik nieuwsgierig. Het is misschien informatief of leuk om te delen.

Al snel blijkt dat het een “promotie”/tip is van een collega ouder voor een product/hulpmiddel in bad. Maar waar ik nieuwsgierig zou moeten zijn naar hoe het functioneert, ben ik vooral verbaasd. Verbaasd over de baby. Bloot in bad, gezicht herkenbaar en zijn piemeltje regelmatig in beeld.

Mensen, mensen denk toch eens na! Zelden oor- of veroordeel ik. Maar dit vind ik echt zo dom. Weet inmiddels niet iedereen wat er kan gebeuren met foto’s en filmpjes van kinderen!? Van de screenshots, het delen en gebruiken van de foto’s van JOUW kind door totaal onbekenden. Enkel voor hun vertier. JOUW kind!

Dat lijkt nog onschuldig. Echter zou ik dat al niet willen. Maar hallo! Jouw kind bloot in beeld. Dit delen. Openbaar. Op internet.

Op internet! Waar het NOOIT meer af gaat.

Ooit gehoord over mensen die seksuele handelingen verrichten op beelden van (kleine) kinderen? Dat gebeurt. Ja echt. En jij maakt het ze verdomd makkelijk. Door jouw kind, openbaar te delen met de hele wereld op internet. Bloot! Jouw kind.

Klein en kwetsbaar. Klaar om “misbruikt” te worden.

Ik heb een tip. Test het product in het vervolg zelf. Film het. Kom bloot. Vol ornaat in beeld. Deel het. Openbaar. Met de hele wereld. Tel je likes en reacties. Vraag je vooral niet af wie het allemaal ziet en wat er allemaal mee gebeurt.

Maar hoop, hoop heel hard dat er tussen al die likes, reacties en vrienden van vrienden van vrienden geen smeerlap zit die verkeerde intenties heeft.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.