Proficiat aan iedereen die is geboren in de jaren na 2000!!!

photo-1446160657592-4782fb76fb99

Ten eerste: Je hebt een zwangerschap overleefd waarin jouw moeder niet dronk, rookte of rauwe producten at terwijl jij in haar buik zwom. En na die veilige zwangerschap kwam jij in een ultra beveiligd bedje. Compleet met zuurstof doorlatend matras en een babyfoon met camera op je neus gericht. Jij hebt beveiligde kasten, potjes, haakjes en zachte tafelhoeken en als je gaat fietsen krijg je een helm op. In de auto zit je in een ANWB goedgekeurde autostoel die zelfs bestand is tegen zijwaartse botsingen.

Stopcontacten zijn afgedekt. Water dat je drinkt is gefilterd en eten van de grond is vies en dus verboden. Jij groeit op in het mobiele tijdperk en zal dus non stop een telefoon bij je hebben (inclusief alle straling), zodat iedereen weet waar je uithangt. De ipad of tablet is jou niet vreemd en misschien is het wel je eerste verslaving. Jij denkt sociaal te zijn via social media, want daar heb je meer dan 100 vriendjes en vriendinnetjes. Je bent populair! Jij hoeft niet langs de deuren te gaan om te vragen of een vriendje komt spelen, daar heb je whats app voor.

Doordat jij regelmatig veilig binnen speelt, val je niet uit bomen, krijg je geen snijwonden, botbreuken of tanden door de lip. Wanneer jij leert fietsen, houdt één van jouw ouders jou vast. Jij hebt daardoor leren fietsen zonder vallen en opstaan! Voor kinderen zoals jij worden valcursussen ontwikkeld. Jij sport en als je niet het niveau haalt wat jij of jouw ouders in gedachten hebben, dan wordt er net zo lang gesteggeld totdat het wel het geval is. En zo niet, dan ga je naar een andere vereniging. Het ligt tenslotte niet aan jou dat iets niet lukt. Op school idem dito, die onvoldoende voor rekenen komt niet door jou, maar door de leerkracht.

Gefeliciteerd! Jij behoort tot de generatie die gezien wordt als asociaal, verwend en onzelfstandig. Bovendien word jij opgevoed tot een watje, die geen eigen verantwoording draagt en niet zal kunnen omgaan met teleurstellingen. O ja en zelf dingen oplossen wordt ook lastig, omdat je ouders het allemaal voor jou oplossen.

Maar zal ik jou eens iets vertellen. Het komt vast wel goed met jou en jouw ouders, want ook zij zijn weldenkende mensen en weten dat met mate altijd beter is dan TE. Bovendien zijn zij nog opgevoed in een andere generatie, waardoor zij weten dat het juist goed is om met vallen en opstaan groot te worden.

En voor jullie, mijn Eva en Saar: Boffen jullie even met zo’n ouderwetse moeder, later zullen jullie mij dankbaar zijn!

11 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.