Schoolgaande moeder, ik kan haast niet wachten

back-to-school-1622789_960_720

Ik kijk er nu al met plezier naar uit, ahum. Dat moment dat ze naar school gaat. Buiten het feit dat ik haar nog erg klein vind en kwetsbaar bovendien, kijk ik ook nog niet echt uit naar het moment dat ik een “schoolgaande moeder” word. Het voelt een beetje als een nieuwe groep waarin ik mag integreren. Maar of het alleen maar leuk zal zijn….

Dilemma’s van een moeder op de basisschool:

– spelen met dat zo niet leuke kind:
Enthousiast komen ze samen de school uit gerend.
Jij denkt: ‘Nee, serieus, kan er niet iemand anders spelen!?’
Jouw kind stralend: ‘Mama, ik wil graag met haar/hem spelen.’
Wat doe jij?

– wel of niet meedoen met hypes:
Hypes van hippe (soms peperdure) kleding tot frutsels gratis verkrijgbaar bij die ene supermarkt waar jij om een hele goede reden nooit komt.
Doe jij eraan mee of niet?

– de ouder op het schoolplein die alles weet en wil weten terwijl het jou totaal niet boeit:
Je kan twee dingen doen. Eén: verdekt opgesteld gaan staan om diegene te ontlopen of twee: je zegt netjes dat het niet echt jouw interesse heeft wie met wie vreemd gaat of welke leerkracht hun kind een onvoldoende heeft gegeven.
Heb jij een beter idee?

– Partijtjes:
Wat een feest! Zeg ik sarcastisch.
Zolang jouw kind populair is en veelvuldig wordt uitgenodigd is er nog niks aan de hand. Tot… jouw kind jarig is en een partijtje mag geven.
Nodig jij dan de hele groep uit of moet er geschrapt worden in de lijst van genodigden? Laat jij dat over aan jouw kind of kies jij wie je er wel of niet bij wil hebben? Mag dat lieve, niet zo populaire jongetje ook komen of krijgt hij zonder pardon een streep door zijn naam? En dat populaire, maar mega drukke, soms ronduit brutale kind dat op geen enkel feestje wordt geweigerd, weiger jij die of ga je mee met de “trend”?

Dilemma’s!

En deze dan:
Jouw kind ziet uitnodiging na uitnodiging aan zijn neus voorbij gaan. Niet alleen hij, maar ook jij staat op het punt om in huilen uit te barsten.

Echt “feest” zo’n partijtje.

– deelname aan activiteiten:
En als jij nu direct begint te stralen bij het idee aan een zonovergoten schoolreis uitje, dan haal ik dat nu onderuit door enkel te zeggen:

“luizenmoeders” zijn vaker in het jaar nodig.

 

Je snapt, ik verheug mij er ENORM op.

 

Hoe houd jij je staande als schoolgaande moeder?

7 reacties

 • Nicolette schreef:

  En wie huilt er straks het hardst als ze de eerste dag naar school gaat?
  Heel erg herkenbaar en het blijft altijd lastig.
  Zet m op en veel liefs.

 • Karen schreef:

  Ik zeg maar zo op die dag schijnt de zon zo hard dat je een hele grote zonnebril moet dragen of je neemt net de laatste Fisher men friends 😉
  Mijn voorkeur ging uit naar de grote zonnebril en het is goed gekomen. Uiteindelijk, met “vallen en opstaan” voor beide, gaan jullie hier ook je weg in vinden!
  Ook jij kan dit, dikke kus en veel succes a.s. school gaande moeder.
  Liefs

 • Linda schreef:

  Weet je wat ook naar is? Als je kind geen afscheid van je wil nemen en de juf hem uiteindelijk van je los moet scheuren terwijl hij de hele wereld bij elkaar jankt. Ohja, en die eerste schooldag wanneer ze jou los moeten scheuren van je kind en je brullend het lokaal wordt uitgezet 😉

  Mijn oudste is overigens zo’n lief jongetje dat nooit gevraagd wordt om te komen spelen. Heb ook nog geen uitnodiging gezien 🙁

  Over hypes gesproken…vriendenboekjes. Ik gruw ervan. En die van mijn kind ligt al twee maanden bij een kind met moeder die al vier keer beloofd heeft dat ze hem morgen mee neemt.

  Gelukkig vindt mijn kleuter d3 school wel leuk 😉

  • Ellen schreef:

   Bedankt voor je reactie! Het is nog ingewikkelder blijkt maar weer. Pff hoe houd je je staande!? Het lijkt mij soms echt moeilijk. Gelukkig heeft jouw zoon het wel naar zijn zin. Dat is uiteindelijk het belangrijkste!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.