De schoolkeuze: Waar gaat jouw kind 5 dgn! per week heen?

colored-pencils-686679_640Ze is drie geworden. Nog een jaar en dan is ze vier. Ik moet er nog niet aan denken! Of eigenlijk juist wel. Want nu is de tijd. Tijd om op zoek te gaan naar een geschikte basisschool. Maar wat is een geschikte basisschool? Waar wil ik mijn kind vijf dagen! per week heen brengen? Waar ga ik opletten, maar vooral: Wat vind ik belangrijk?

Wij, want de keuze voor de basisschool maken we natuurlijk samen. Wat vinden wij belangrijk!

– rust
– een goede sfeer
– structuur
– een schone en frisse school

En wat wij heel belangrijk vinden:

– een afspiegeling van de maatschappij, een mengelmoes aan kinderen, culturen en achtergronden.

Resultaten, hoor ik je denken. Die zeggen ons niet zoveel. Goed onderwijs is van groot belang, maar goede resultaten zijn niet altijd een gevolg van goed onderwijs.

Na een inventarisatie rondje bij ons in de buurt, komen we uit op de drie dichtstbijzijnde scholen. Een christelijke, een katholieke en een openbare school. Met allen van wat ik hoor goed onderwijs.

Als eerst maken we een afspraak op de openbare school. De afspraak verloopt goed. De directeur heeft een duidelijk verhaal met een mooie visie en tijdens de rondleiding zien we al onze belangrijke punten terug.

Na deze rondleiding volgen weken van nadenken. Voor mij. Mijn vriend is er al uit.

Zal ik wel of niet de andere scholen bellen?

De katholieke school is erg groot en zit op meerdere locaties. Is dat handig met twee kinderen met een klein leeftijdsverschil? Spreekt een grote school mij aan? En het katholieke geloof?

Nee, alleen het logistieke staat mij al tegen.

De christelijke school. Ik hoor wel goede geluiden, maar ook dat ze veel aan het geloof doen. Wat ik begrijp. Sta ik erachter dat de nadruk op één geloof ligt in de wereld van nu?

Nee! Liever heb ik dat de meiden kennismaken met de geloven die er zijn, verschillen leren respecteren en ermee om leren gaan.

De keuze is gemaakt! Wij kiezen voor de openbare school met een goede sfeer, rust, structuur en een divers publiek. Een school waar iedereen welkom is, dat spreekt ons aan!

Welke dingen vind jij belangrijk bij de keuze voor een school?

3 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.