Slappe hap is het en geen oefening die het steviger maakt

mariejo_eva_naturel_high-res-logo

Na een zwangerschap en bevalling is geen lichaam meer hetzelfde. We rekken uit, komen aan en sommigen van ons (ik ook) knappen uit onze huid. Tijdens de zwangerschap en net na de bevalling zullen weinig moeders zich daar echt druk om maken. Hoewel toegegeven ik heb Saar (toen nog in mijn buik) flink toegesproken, dat ze maar héél snel moest komen, voordat ik helemaal uit mijn vel knapte. Letterlijk! Oei wat baalde ik.

Maar tegenwoordig willen we ons eigen lijntje het liefst binnen een maand, vooruit, of drie wel terug.

Niks negen maanden op, negen maanden af! Bij je vriendin vind je dat prima, maar voor jezelf ben je streng, te streng.

Om het bij mij zelf te houden. Ik ben weer op gewicht en dat is geen staande ovatie waard, want het is gewoon mijn bouw. Maar ondanks dat is ook mijn lichaam niet meer hetzelfde. Het is nog steeds wat slap en het bewijs dat ik uit mijn huid ben geknapt is nog steeds zichtbaar. Je weet wel die “earned tiger stripes”. Ik kan er mee leven.

Alleen dan een ander aspect van het vrouwelijk lichaam dat ook mee rekt, groeit en slinkt tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Juist ja de borsten. Enorme memmen had ook ik. Af en toe keek ik er vol verbazing naar, omdat het niet paste bij mijn lichaam. Nu kijk ik enigszins jaloers naar mijn eigen borsten op foto’s van toen. Want pff ze hebben het rek gedeelte goed gesnapt, maar het strek gedeelte om terug in vorm te komen hebben ze nog steeds niet door.

Slappe hap is het. Geen oefening die het steviger maakt en plastische chirurgie is voor mij niet weggelegd. Het maakt mij ook niet ongelukkig, het hoort erbij. Wel let ik bij bukken extra op, anders is alles te zien. Heb jij dat ook!?

Ik sinds kort niet meer! Ik buk ongegeneerd en kijk met enige regelmaat weer blij naar beneden.

Dankzij Jolien lingerie! in Raalte.

jolien lingerie

“Per toeval lopen we langs de winkel, als mijn vriend mij erop attent maakt dat ik nog een nieuwe BH nodig heb. Feit: mannen denken vaker aan borsten dan vrouwen. Hij heeft gelijk, alleen dit is geen doorsnee lingerie winkel, dit is andere koek. Hij vindt het geen reden om niet te kijken en dus stap ik over de drempel. Een vriendelijke vrouw zegt gedag en vraagt of zij mij kan helpen.

Ze kan mij absoluut helpen, alleen tja toch een beetje suf, want ik loop in een niet juist passend exemplaar van zo’n doorsnee winkel. Dat stukje gêne besluit ik snel overboord te gooien en ik vertel haar dat ik graag geholpen word, omdat mijn borsten na de melkopslag niet meer hetzelfde zijn en ik bijna zeker weet dat ik geen goede BH draag. Zoals ruim 80! procent van de vrouwen.

Ze begrijpt dan ook direct wat ik bedoel en het fenomeen is haar niet vreemd. Eenmaal in het pashokje bekijkt zij de vorm en komt terug met een aantal modellen van verschillende merken. Ze laat mij daarmee de verschillen tussen BH’s zien en zo wordt goed zichtbaar wat past bij mij en mijn lichaam en wat nog beter past. Opvallend genoeg heeft ze in één oogopslag gezien wat voor vorm en merk er bij mijn borsten past, want er is er geen één bij die niet past.

Wat voor haar zo gewoon en simpel is, is voor mij zo verrassend. Er gaat een wereld voor mij open. Vol trots show ik een aantal goed passende BH’s en ik kies er uiteindelijk twee uit. Als een klein kind dat nieuwe schoenen krijgt, vraag ik of ik de BH gelijk aan mag houden. Dat mag!”

Dankzij de professionele blik, benadering en hulp van Jolien Lingerie kijk ik weer met enige regelmaat blij naar beneden! Ik kan het iedereen aanraden. Gewoon doen, investeer in jezelf, je bent niet de enige.

Er mooi uitzien doe je voor jezelf!

aubade

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.