Stom!

 

Wanneer je merkt dat deze bizarre periode ook mooie dingen met zich mee brengt.

Zo schreef ik deze blog een tijdje terug. Toen alles nog “normaal” was. Maar was dat wel “normaal”.

Ik merk dat dit, het thuis zijn, voor haar rust brengt. Deze blog is “oud nieuws”, want het komt bijna niet meer voor. Maar het blijft van kracht.

Lieverd.
Ik gun jou deze rust, nu en voor altijd. Ik houd van jou ❤

#rust #zonderangst #zondercorona #ikvindjou #metheelveelliefde #somsookstom #momofthree #momlife #liefde #opvoeden #bofkont

Mama, ik vind jou stom!

Ik jou nu even ook kan ik wel terug schreeuwen. Maar ik zeg het in gedachten, niet hardop. Hardop vertel ik jou dat ik je lief vind, altijd, ook nu.

Je loopt de hele middag al overal tegenaan te schoppen. Letterlijk en figuurlijk begeleid door een heleboel vocaal geweld. Om gek van te worden. Letterlijk. Mijn irritatie is met de tijd gestegen. En niet alleen bij mij. Houd nou eens op. Nog even en ik schiet bijna uit mijn slof. Nog even en ik gooi je op de gang. Deur open, door schuiven en deur weer dicht. Nog even…en dat geduld is echt op.

Jij hebt er geen boodschap aan. Het is voor jou ook teveel. Wat “het” is, weet ik niet. Wel zie ik dat het je dwars zit. Mega. En je neemt je omgeving daarin mee. Je zoekt de conflicten op. Gilt het uit. Zegt lelijke dingen, daagt uit. Dat werk. Het werkt. Broertjes en zusjes reageren en houden zo jouw motor draaiende. Ik houd mij bezig met brandjes blussen, tranen sussen en geluid dempen.

Totdat het niet meer lukt. Het geduld op is, het volume te hoog en de tranen teveel. Ik pak je beet. Met twee armen en trek je op schoot. Jij gilt door. Worstelt. Schreeuwt dat ik stom ben. Jij ook! Nu even, ik voel het gewoon, maar spreek het niet uit. Met mijn gedachte, zakt het gevoel, ik herpak mijzelf en vertel jou:

Ik vind jou lief. Altijd.

Jij bent even van je stuk gebracht. Je onderbreekt je gegil, je slikt en hapert dan heel stilletjes:

Ik jou ook.

Zo zitten we nog twintig minuten. Terwijl de anderen rustig om ons heen spelen. Ik hoop dat je weet dat hoe hard je ook gilt, hoe stom jij mij ook vindt, ik mijn uiterste best zal blijven doen om jou te laten voelen dat ik jou in de kern altijd lief vind en jouw boze buien voor lief neem. We leren er beiden van.

Jij stelt mij en mijn geduld op de proef. Jij houdt mij scherp. Dank je wel lieve schat, ik hou zoveel van jou!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.