Storm, wind en zonnestralen

 

2017 het jaar van #metoo tot nagels lakken voor Tijn, blunders van de Amerikaanse president tot een onderhandelingscrisis in ons eigen land, vloggers en hun volgers, het huwelijk van Gordon dat al strandde voordat de huwelijksvoltrekking had plaatsgevonden, het verschrikkelijk verdrietige nieuws over Nouri de Ajax voetballer die ernstige, blijvende hersenbeschadiging opliep en de dood van Dick Bruna.

Slechts een greep uit 2017. Een greep uit het nieuws wat 9 van de 10 keer negatief is. Achter de schermen zijn ook mooie dingen gebeurd.

Mensen hebben zichzelf overtroffen. Ze hebben hun persoonlijke doelstelling behaald, records verbroken, zijn relaties aangegaan, hebben een andere woning betreden, zijn een (groter) gezin geworden. Hebben voor zichzelf gekozen, zijn bewuster omgegaan met het milieu, met hun telefoon gebruik. We hebben weer meer aandacht voor elkaar.

Dat laatste hoop ik stiekem. Dat we net als in de reclame van Hollandse nieuwe meer in het echt met elkaar gaan communiceren.

Voor mij persoonlijk is het een jaar geweest met hoogte- en dieptepunten. Vol mooie momenten, groot en klein. De geboorte van onze Gijs, zo klein en tegelijk zo groots. We stroomden en stromen over van geluk. Tegenslagen waar ik van heb geleerd of waarmee mijn rugzakje extra is gevuld. Lieve mensen die ik heb ontmoet en koester om hun kwaliteiten.

De les die ik voortaan met mij meeneem is:
Je verzetten tegen iets dat er al is, is verloren energie.

Hetgeen ik vasthoud is:
Mij elke dag beseffen wat een bofkont ik ben met alle lieve mensen om mij heen. Mijn vriend, onze kinderen, onze familie, onze bonus opa en oma en onze lieve vrienden en vriendinnen!

Ik kijk met een goed gevoel terug naar 2017 en kijk uit naar een nieuw jaar waarin ik in alle drukte tijd blijf vrij maken voor iedereen die ons lief is.

Als laatst rest mij nog mijn wens voor jullie:

Ik wens jullie een mooi jaar met de wind door je haren, af en toe een storm om te trotseren, vooral veel zonnestralen en een steuntje in de rug!

Liefs 😘

2 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.