Strand ergernissen

 

Een stranddag is heerlijk in badkleding het strand afstruinen op zoek naar schelpen, golven springen, hier en daar een dam of kasteel bouwen, zon pakken en tussendoor plaats nemen op een handdoek vol zand. Het zand dat massaal mee naar huis wordt genomen na een dagje aan zee.

Net als de herinneringen, die mij inspiratie geven voor een blog als deze. Ergernissen op het strand. Die zijn er. En ze zorgen voor leed(vermaak).

Met stip op 1:
Honden, loslopend, ook dat nog!
Ze racen langs kleine kinderen, blaffen op korte afstand en plassen het net gebouwde kasteel onder óf, zo smerig, poepen op de stoep van het kasteel!
Zo zien onze meiden hun kasteel territorium worden van een hond waarna kort daarop twee kinderen er op hun buik middenin gaan liggen.
‘Ieelll’, klinkt het commentaar van onze meiden naast mij. En ik geef ze groot gelijk!

Om maar niet te spreken over de enorme drol die in de golven voorbij komt drijven. Zullen we een duikje nemen?

2: Hutje mutje zitten:
– Mensen die zo dichtbij je komen zitten dat ze jouw slippers verplaatsen. Als ze in de middag plaatsneemt en de slippers van mijn dochter aan mij geeft terwijl ik op mijn handdoek zit, twijfel ik of ik haar wat te drinken zal aanbieden of een plekje op mijn handdoek.
Snel begrijp ik waarom die slippers in de weg liggen. Ze bouwen een tentenkamp vlak voor ons neus die ons het gehele zicht op het strand en de zee ontnemen.
Tuurlijk, ik blijf de rest van de dag wel staan om mijn kroost in de gaten te houden, joh geen probleem!

– Het toppunt is toch wel als er twee stoelen tegen mijn voeten worden neergezet. Ik knipper met mijn ogen, wrijf er eens in, knipper nog eens, maar het gebeurt echt. Wij zitten hier vanaf vroeg in de ochtend. Het is nu lunchtijd. Het strand is drukbezet. En deze mensen drukken zich zonder enige vorm van gêne overal tussendoor om pontificaal vooraan de vloedlijn en voor onze neus plaats te nemen.
Nadat ik de moed bij elkaar heb geraapt, vraag ik ze vriendelijk een halve meter te verplaatsen.

3: Muziek luid aan:
Meestal jongelui, waarvan ik denk dat ik er nog bij hoor, wat een illusie is met drie kleine kinderen en een kar vol spullen, anyway. Ik kan mij er niet aan storen, houd wel van een deuntje op het strand. Maar het is overduidelijk dat niet iedereen het met mij eens is.

4: Balsporten
Kan ik kort over zijn. Enorm leuk om te doen en om naar te kijken. Mits je het een beetje onder de knie hebt.
Die mevrouw op links is niet echt happy meer nadat ze die bal snoeihard op haar kreeg terwijl ze nietsvermoedend haar tijdschrift las.

Een dagje strand, vol “verrassingen” en zand!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.