Vol verwachting klopt ons hart!

saint-nicholas-1067013_960_720

Het is donderdag wanneer ik mijn zus aan de telefoon heb. Eva wil haar grote nicht ook even spreken. Kris vertelt enthousiast aan Eva dat Sinterklaas zaterdag aankomt en dat je dan voor het naar bed gaan je schoen mag zetten. Want, dan krijg je een cadeautje. Eva is direct alert, een cadeautje!?

Help! Denk ik. Glad vergeten. Vrijdag ga ik nog even snel naar de winkel voor een schoencadeautje. Ik hoop maar dat niemand dat door heeft, want welke moeder vergeet dit nu? Maar ha, het valt mee, ik heb een medestander. De buurvrouw is het ook vergeten, dus ‘samen’ zoeken wij nog snel een schoencadeautje.

De zaterdag is aangebroken en samen met haar grote nicht en neef bekijkt Eva de optocht. Tot dan alles oké. ’s Avonds voor het naar bed gaan is het dan zover. Ik zeg tegen Eva: ‘Kom lieverd, pak je schoen, dan zingen wij een liedje voor Sinterklaas en misschien krijg jij dan wel een cadeautje.’ Er komt geen actie. Als ik naar haar kijk, zie ik dat haar lip begint te trillen en ze zegt: ‘Klaasje nee leuk mama. Eva niet schoen zetten.’ Op de vraag of ze dan wel een liedje wil zingen, antwoordt ze: ‘Ja!’  En zingt: ‘Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten….’ en zo verder. Tot zover het schoen zetten in huize JD.

Maandag op mijn werk aangekomen, komt die leuke moeder naar mij toe en zegt: ‘Moet je nu horen! Ben ik vanochtend boven op het moment dat de kinderen hun schoencadeau uitpakken. Hoor ik er één de trap opkomen. Leuk denk ik nog! Zal ze komen laten zien wat voor moois ze heeft gehad? De badkamer deur gaat open en binnen een minuut is mijn gedachte verpest, als ze zegt’: ‘Mam, had Sinterklaas niet een ander cadeau kunnen bedenken!? Zoiets heb ik toch al.’ Grrr!’

Hoewel ik héél goed begrijp dat dit echt niet de reactie is waar je als moeder op hoopt, moet ik er toch om lachen. Blijkbaar kan je beter laat zijn met het kopen van een cadeau en erachter komen dat je helemaal niet in alle haast naar de winkel had gehoeven, dan dat je je best doet met dit als gevolg.

Dus lieve Sinterklaas, ons wensenlijstje voor dit jaar:

Geen cadeaus, maar een dosis dankbaarheid in de schoen graag!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.