Wil jij het weten als een kind niet is gevaccineerd?

vaccination-1215279_960_720

Dat is de vraag die ik van de week hoorde in het journaal. Het heeft alles te maken met de beweging van het niet vaccineren van kinderen. Wel vaccineren zou gevaarlijk zijn, leiden tot autisme en in enkele gevallen zelfs tot de dood. Echter de wetenschap en de geschiedenis wijzen uit dat bepaalde ziektes niet meer voorkomen en er bovendien minder kinderen sterven.

Ook ik ben door de stukken in de media en de verhalen van anderen gaan nadenken over vaccineren. Of ik werkelijk ooit heb overwogen om het niet te doen, kan ik mij niet herinneren. Een vriendin van mij heeft de vaccinaties uit elkaar laten halen en in delen bij haar kinderen laten toedienen, omdat zij zelf vroeger erg ziek is geworden van de vaccinaties. Dat heb ik wel overwogen. Ondanks dat ik er zelf vroeger geen last van heb gehad.

Omdat ik mijn keuze niet enkel wilde laten leiden door de media en twee partijen die zo tegenover elkaar staan, heb ik zowel een kinderarts, als een homeopaat gevraagd naar hun kennis, inzicht en mening. Zowel als specialist, als ouder. De kinderarts was duidelijk: ‘Ja, sommige kinderen worden er ziek van en in een enkel geval overlijdt er een kindje. Wel moet ik daarbij vermelden dat er in de meeste gevallen een andere oorzaak of bijkomende oorzaak wordt gevonden waardoor een kindje overlijdt. Ondanks het feit dat er in een bepaalde mate risico bestaat, weegt dit niet op tegen de positieve gevolgen van vaccineren. Ziektes die niet meer bestaan en een lager sterftecijfer onder kinderen lijken mij redenen genoeg.’

Ook de homeopaat die ik heb gesproken staat positief tegenover vaccineren. Zij ziet ook duidelijk dat de positieve gevolgen zwaarder wegen dan de negatieve gevolgen. Wel beaamt zij, net als de kinderarts overigens, dat een vaccinatie kan zorgen voor een reactie bij kinderen.

Zowel de kinderarts, als de homeopaat hebben hun eigen kinderen laten vaccineren. 

Wij hebben heel bewust gekozen om onze kinderen wel te vaccineren. En wij zagen bij beide kinderen een reactie. Bij de oudste een op het eerste gezicht milde reactie, maar nogal hardnekkige. Zij kwam er als het ware niet doorheen en bleef veel te lang verkouden met alles erbij. De jongste daarentegen reageerde met hoge koorts en een milde vorm van de “ingespoten ziekte”. In beide gevallen hebben wij contact gezocht met de homeopaat en in het vervolg hebben we zelfs vooraf al contact gezocht, waardoor (denken wij) de reacties minimaal zijn geweest tot zelfs helemaal geen reacties waarneembaar zijn geweest.

Terug naar de vraag: Wil jij het weten als er een kind niet is gevaccineerd?

Ja! Dat wil ik weten en wel om de volgende simplistische reden. Een kind dat niet is gevaccineerd kan ziektes overbrengen aan andere, nog gedeeltelijk onbeschermde, kinderen. Met alle ernstige bijkomende gevolgen.

Zou jij het willen weten? En hoe sta jij erin?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.