Ze leven!

Verkopers zullen verbaasd zijn dat mijn kinderen nog leven.

Het begon bij mij na de 20 weken zwangerschap. Na die echo, waarbij alles er goed uitzag bij onze oudste, ben ik voor het eerst gaan winkelen. Opgetogen, blij en met een gevulde portemonnee stapte ik de wereld van baby artikelen binnen. Een walhalla voor zwangeren en aanstaande ouders. Alleen wel één waar je direct bij binnenkomst overladen wordt met teveel van alles. Zoveel keuze, dat je door de bomen het bos niet ziet.

Gelukkig is daar de verkoper, die mij maar wat graag bijstaat in het aanschaffen van de baby uitzet.

We starten bij het kamertje. Functioneel, mooi en praktisch. We zijn er snel over uit. De kale kamer dan. Inzoomend op het bedje duizelt het mij een beetje. Welk matras willen jullie? Een passend matras!? Nee mevrouw ik bedoel wel of niet stik-proof? Sorry? Ik krijg een verhaal over wiegendood en een ademend matras voor als de baby omdraait en gevaar loopt te stikken. Ik wil toch wel het beste voor onze baby!? Ik antwoord dat een gezonde baby zich hoort te redden en we gaan voor het basis matras. Tot verbazing van de verkoper.

Door naar de babyfoon. Na wat vooronderzoek weten wij welke wij willen. Eén die met geluid en lampjes aangeeft wanneer de baby van zich laat horen. Weet u dat wel zeker? U kan de baby dan niet zien, want er zit geen camera op. Ook de temperatuur van de kamer wordt op deze babyfoon niet aangegeven. Misschien wilt u uw keuze heroverwegen met deze nieuwe informatie? Deze is echt beter!

Nee, dat wil ik niet. Ik wil namelijk geen 24 uurs videobewaking met temperatuur meter voor onze baby. Ik wil enkel de waarschuwing krijgen als de baby huilt of wakker is.

De verbazende blik van de verkoper wordt meer een blik vol ontsteltenis, als zij vraagt:

Dit is toch uw eerste?

Ja dat klopt. En ja wij willen wél het beste voor ons kind, dus geef ons niet het gevoel slechte ouders te zijn. We hebben er van te voren goed over nagedacht. Deze artikelen worden verkocht, dus zal het voldoen aan de veiligheidseisen en legio kinderen zijn groot geworden zonder stik-proof matras topper en zelfs zónder babyfoon.

Zo ook die van ons. Ze leven nog!

Dus nieuwe ouders in spe, koop wat jullie willen, omdat het jullie keuze is. Niet omdat de verkoper inspeelt op jullie gevoel om op die manier betere, lees duurdere, artikelen te verkopen.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.