Zo maak je het bad moment leuker en leerzamer!

IMG_4018

Als we in de middag thuiskomen, ligt er een notitie van Post nl dat we een pakket bezorging gemist hebben. Even weet ik niet wat het kan zijn. We hebben toch niks besteld. Het is bezorgd bij de buren. We besluiten het pakket direct op te halen.

Drie dozen en twee nieuwsgierige meisjes en vooruit ook een nieuwsgierige moeder. Want wat is het nou dat wij besteld hebben? Samen maken we de doos open en wanneer Eva verrukt roept: ‘Het zijn de bootjes voor in bad!’, weet ik het weer. De V-tech badbootjes die wij mogen testen voor WIJ. Best wel Vtech fan (met o.a. de toet toet auto’s en de babywalker) zijn wij erg benieuwd.

We wachten niet met uitpakken tot de avond. Alsof dat überhaupt lukt met kinderen, een cadeau ingepakt laten. Sem speedboot is als eerste uit de verpakking. Hij ziet er stoer uit met zijn zonnebril en vrolijke kleuren. Mijn verwachting dat ze enkel een functie hebben in bad, blijkt onjuist als Eva samen met Sem speedboot de kamer rond rijdt. Ze vindt het maar wat mooi. Haar neefje heet ook Sem, waardoor het nog leuker is. Snel halen we ook Stijn sleepboot en Ziggy zeilboot uit de doos. Saar ontfermt zich over Stijn sleepboot en geniet van de geluidseffecten, vrolijke zinnetjes en gezongen liedjes. Wees gerust, er zit een automatische uitschakeling op. Altijd fijn wanneer er ook aan de ouders is gedacht.

Na het avondeten is het dan zover. Het daadwerkelijke testen kan beginnen! Op naar boven en in bad. Saar test voornamelijk of de boten ook kunnen duiken (dat kunnen ze) en danst op haar manier mee op de gezongen liedjes. Lees, schudt allerschattigst heen en weer. Maar Eva daarentegen is echt bezig met de bootjes. Stijn sleepboot wordt direct gekeurd, wanneer hij Sem speedboot door het water moet slepen en Ziggy zeilboot komt in beweging als ze in zijn zeilen blaast. Het mopje ze is er zo blij mee!

Ondertussen ruim ik wat dingen in de badkamer op, terwijl ik geniet van de meiden die zo verrukt zijn met hun nieuwe cadeaus. En hoewel het in hun ogen enkel speelgoed is, zie ik ook hoe het bijdraagt aan hun ontwikkeling. Zeker niet onbelangrijk. Het benoemen van kleuren, woordenschat uitbreiding, liedjes leren en kenmerken van boten leren kennen.

Ze zijn goedgekeurd, niet alleen door de meiden, maar ook door mij 😉

IMG_4020

1 reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.